• +421 903 229 601 (od 08:00 do 16:30)
  • info@lacnestavebniny.sk
Späť na články

Najlepšie záhradné domčeky pre skladovanie zimných záhradných nástrojov

Publikované: 23.11.2020
Zima sa blíži a s ňou prichádza potreba zabezpečiť naše záhradné nástroje a vybavenie pred nepriaznivými vplyvmi počasia. Jedným z najefektívnejších spôsobov, ako to urobiť, je vlastniť záhradný domček. Tieto malé stavby nie sú len praktickým riešením pre uskladnenie náradia a iných záhradných potrieb, ale v zimnom období sa stávajú neoceniteľnými spojencami v ochrane vašich investícií.

Pri výbere záhradného domčeka pre skladovanie zimných záhradných nástrojov je dôležité zvážiť niekoľko faktorov, ktoré zabezpečia optimálne podmienky pre uskladnenie a ochranu.

  1. Veľkosť domčeka: Zohľadnite množstvo záhradných nástrojov a potrieb, ktoré chcete skladovať. Pre menšie záhrady by sa mohol hodiť plechový domček, napríklad Arrow Woodridge alebo GAH 407. Pre väčšie množstvo náradia a nábytku sa môže hodiť drevený domček alebo plastový domček s väčším úložným priestorom.

  2. Materiál domčeka: Na výber sú drevené, plastové a plechové domčeky. Drevené domčeky, napríklad ponúkané vo výberoch setov, dodávajú záhrade klasický a prirodzený vzhľad. Plastové domčeky, ako Lifetime King Size, sú bezúdržbové a odolné voči poveternostným vplyvom. Plechové domčeky sú ideálne pre tých, ktorí potrebujú kompaktné riešenie.


Zimné obdobie prináša extrémne podmienky, ktoré môžu vášmu náradí poškodiť. Mráz, sneh a vlhkosť môžu spôsobiť hrdzavenie a iné typy poškodení. Použitie záhradného domčeka na skladovanie vašich nástrojov poskytuje niekoľko výhod:

  1. Ochrana pred poveternostnými vplyvmi: Záhradné domčeky sú navrhnuté tak, aby odolávali rôznym poveternostným podmienkam. Ich odolnosť voči vetru, snehu a daždi zabezpečuje, že vaše náradie zostane suché a v dobrom stave.

  2. Predĺženie životnosti náradia: Uskladnenie náradia v domčeku zabráni jeho rýchlemu opotrebovaniu. Drevené a kovové časti náradia budú chránené pred vplyvmi vlhkosti a mrazu, čo podstatne predlžuje ich životnosť.

  3. Jednoduchší prístup k náradí: Organizované uskladnenie v záhradnom domčeku umožňuje jednoduchší prístup k náradí a zabezpečuje, že nestratíte cenný čas hľadaním správneho nástroja.


Záhradné domčeky nie sú len praktickým doplnkom každej záhrady, ale v zimnom období sa stávajú nevyhnutným prostriedkom na ochranu vašich záhradných nástrojov. Bez ohľadu na to, či uprednostňujete drevo, plast alebo plech, výber správneho domčeka pre vašu záhradu zabezpečí, že vaše náradie bude chránené a pripravené na nasledujúcu záhradnú sezónu. Investícia do kvalitného záhradného domčeka je investíciou do dlhšej životnosti vášho náradia a pokojnejšieho zimného obdobia pre vás.